Hvem?

Velkommen til Speccy Dreams.

Her skriver Anders Thorbjørn Jensen, passioneret samler, computer og konsol spiller, far, ægtemand, software projektleder og drømmer. Du kan finde mit CV på Linkedin.

Siden jeg fik min første computer tilbage i ’83 har jeg været vild med computere. Jeg blev hurtigt bidt af at programmere og har lavet flere småspil. Det bragte mig til Århus, hvor jeg blev datalog og mødte min dejlige Hanne. Jeg fik et freelance job hos LEGO, der siden blev til et fast job. Her var jeg med til at udvikle LEGO Technic CyberMaster, LEGO Mindstorms 2.0, Vision Command, LEGO Digital Designer, Bionicle Promotional CD-Roms og meget andet. Jeg var leder for den interne software udvikling på LEGO. Desværre blev det til mange fyringer i de sidste år, og jeg blev mere og mere ked af det, da jeg havde det super svært med at afskedige den ene gode mand efter den anden.

Derefter kom jeg til B&O. Jeg havde haft en herlig tid ved LEGO, specielt da Torben Ballegaard var i New Business development. Han var i mellemtiden blevet direktør for B&O. Jeg greb chancen og ringede til ham, det blev til et par spændende år. B&O var blevet overhalet indenom af Apple og internettet, der satte dagsordenen i forhold til musik og film. Så jeg kom ind på et tidspunkt hvor software prægede virksomhedens strategi. Jeg arbejdede i starten med procesforbedringer og var med til at indføre Scrum på B&O. Det sidste stykke tid var jeg leder for System Gruppen, hvor vi arbejdede med Master Link og dens digitale afløser. Jeg håber, at nogle af de spænde produkter de arbejdede, med en dag bliver til salg.
Efter en længere dialog blev jeg kontaktet af American Power Conversion – det førte til det bedste og mest spændende job jeg indtil videre har haft. Vi laver software til Enterprise Datacentre.

Jeg er en ivrig samler af ZX Spectrum og Nintendo. Af ZX spectrum, har jeg det meste fra tiden før Sinclair blev solgt til Amstrad. Jeg har stadig min første Spectrum. Den gemmer jeg, lidt lige som Joakim Von And’s lykke mønt. Jeg har alle spillekonsollerne fra NES, SNES, N64, Gamecube til Wii. Lidt forskellige Gameboys er det også blevet til. Jeg ærgrer mig stadig over, at jeg ikke tog den Nintendo Virtual Boy, der blev smidt ud da LEGO Spu Darwin lukkede… Øv øv :-)
Min kone er ikke helt glad for min hobby – men drengene synes det er helt OK.

1 comment for “Hvem?

 1. 07/10/2020 at 12:53

  Jeg har fået en POWER 3000 foræret.
  Der er intet andet med end blot kassen med tastatur og adgang til strøm, extention m.m. på bagkanten.
  Jeg vil gerne afprøve om den virker, men ved ikke hvor meget spænding der skal tilsluttes.

  Har tidligere erfaring med mikrokomputer AIM65 – en 6502 baseret maskine fra slutningen af 1970’erne.

  Kan du oplyse mig noget om denne maskine, evt. en file, der fortæller lidt om denne ZX-clon?

  På forhånd TAK!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *