Ant Attack – et dejligt tilbageblik

Ant Attack fra Quicksilva, var et af de første spil jeg købte til ZX Spectrum. Det var i sommeren ’84, hvor vi var på 14 dages ferie i England. Jeg købte det i starten af ferien – og jeg skal love for, at jeg læste alt på kassetten ind til flere gange inden vi kom hjem. Vores spectrum var kun 16K, så den måtte udvides til 48K, før vi kunne spille det :-)

Klik for at spille Ant Attack på WOS

Klik for at spille Ant Attack på WOS

Selve spillet er vidst nok det første spil i isometrisk 3D. Det var ret sejt at se på – og det var spændende, at gå på udforskning i Antescher som byen hed. Man skulle redde sin kæreste fra de frygtelige myrer. Spillets forfatter Sandy White har lavet en god side der fortæller lidt om hvordan han lavede spillet. Vi taler om håndskrevet assembler. Urban Interactive – har lavet et udemærket remake. Jeg har i øvrigt stadigvæk kassetten.

8 comments for “Ant Attack – et dejligt tilbageblik

 1. 02/02/2009 at 13:46

  Ha ha cool, kan godt huske det her spil.

 2. Anders Thorbjørn
  02/02/2009 at 13:53

  Ja – det er tankevækkende hvor simpelt det kunne være den gang. Og alligevel have et OK gameplay.

 3. Michael Bruhn
  05/07/2009 at 08:39

  Det må ha været en pinsel at skulle vente så længe. Kan huske da jeg købte mine første originale Spectrum spil Jetpac og Splat nede i byen. Kunne sgu ikke vente til jeg kom hjem. Men det er jo ingen ting i forhold til 14 dage LOL

 4. Anders Thorbjørn
  06/07/2009 at 21:42

  Ja – forventningens glæde :-) Mig og min bror købte også et par andre spil i England. Chequered flag samt en Pengo klon er nogle af dem jeg kan huske. Jeg købte også mit første engelske computerblad. Det var Sinclair User nummer 28. Der var et interview med en ung spiludvikler der havde udviklet Hunch Back for Ocean software. Hold da op hvor jeg drømte på bagsædet af bilen den sommer :-)

 5. Michael Bruhn
  07/07/2009 at 18:05

  Yep, the allmighty Christian Urquhart. Han lavede en del spil som jeg stadigvæk synes er gode idag, som Cavelon, Daley Thompson’s Decathlon, Gunrunner og Action Reflex. Det var tider :)

  Spiller du stadigvæk meget Spectrum spil?

 6. Anders Thorbjørn
  07/07/2009 at 20:49

  Hey – du lader til at være ret velfunderet ud i Speccy universet. Ja – jeg spiller spectrum spil på min Nintendo DS. Manic Miner, Star Quake, Dynamite Dan II er nogle af mine favoritter. Hvad med dig?

 7. Michael Bruhn
  08/07/2009 at 17:35

  Jeg elsker Starquake og Dynamite Dan II :)

  Ud over dem, så er jeg vild med Bomb Jack, Pinball Wizard, Jumping Jack, Splat og mange flere. Jeg er også vild med langt de fleste Ultimate spil. De var geniale :)

  Hvis du har lyst til at dyste i Spectrum spil gå her:

  http://www.zxspectrum.homeactionreplay.org/index.php

  Det er mig der står for Spectrum delen på denne site. Du må gerne linke til det hvis du vil :)

 8. 20/06/2010 at 17:14

  Howdy. Did you see the retro gaming clothing at manicminer.se?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *