Spilmuseet i Ikast er et besøg værd

En del af museets imponerende samling.

I weekenden var jeg på besøg i spilmuseet. Det var noget tid siden jeg havde været der sidst. For dem der ikke ved det er det en imponerende samling af spille konsoller og arcade maskiner, der er blevet til udelukkende på privat initiativ. Museet drives af Eddie Keller og hans søn Rune Keller. Jeg tager hatten af for de drenge – uden dem var mange af spillene sikkert gået tabt.

Jeg talte lidt med Rune, og det forlyder, at der er håb iforhold til etablering af et egentligt museum. De bar bla. skabt god forståelse for sagen hos socialdemokraternes kulturordfører Mogens Jensen (Håber ikke han bliver ofret). Kulturministeriet har udarbejdet en rapport for pligtaflevering af danske spil, der dog er blevet lidt forsinket på grund af den igangværende regeringsdannelse. Jeg håber det bliver startskuddet til etablering af museet i forhold til den store vision som Rune og Eddie har. Selv om det giver lidt indtægter at folk kommer og spiller – kan det på ingen måde finansiere driften af et stort museum. Jeg faldt over denne artikel fra Aarhus Hovedbibliotek – hvor der er en del støtte til spilmuseet.

Hans spiller pacman

Hvis du er i nærheden af Ikast, må du endeligt lægge vejen forbi spilmuseet. Spillende koster kun 2 kr. Der er mange familier der besøger museet og det er den perfekte far/søn aktivitet. De har primært klassiske spil udstillet, Pang, Bubble Bobble, 1942, Bomb Jack, Outrun, Moon Patrol o.m.a. MrUSAtlas har en udemærket Youtube gennemgang af spilmuseet. (Han er selv vild med Killer Instinct)

Alternativt kan du lægge vejen forbi Baboon city i Herning. Det er et stort legeland og de har Danmarks største (fungerende) samling af arcade maskiner – Entre er 95 Kr. for 4 timer – der efter er alt gratis. De har bla. Dance Dance Revolution, Prop Cycle, Time Crisis og mange andre spil. Det er iøvrigt Rune og Eddie der står for driften af maskinerne i Baboon city.

Kender du andre steder, hvor man kan spille på de klassiske arcade maskiner?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *