Far-søn spil. Hvem fanden er Link?

Nogle af de bedste spiloplevelser, har jeg haft sammen med mine børn. Første gang jeg rigtigt lagde mærke til det – var i 2003. På det tidspunkt var Magnus 5 år og David var 7 år. Jeg var blevet ret hooked på N64 emulering og vi var igang med at spille Legend of Zelda, Ocarina of Time. På mange måder det perfekte spil, der allerede er kåret som verdens bedste adskillige gange.
Jeg vil gerne fremhæve spillet for sine evner til at binde generationer sammen. Der er alt for mange børn der spiller alene, uden voksen kontakt. Vi spillede det alle tre – Magnus ville mest se på, mens David styrede og jeg læste op hver gang der var dialog i spillet. Link appelerede helt vildt til begge drengene. Nogen gange spillede Magnus selv – så løb han bare rundt ved Deku træet og huggede i græsset. Måske lidt som Miyamoto som barn. Nogle steder er det noget uhyggeligt – og kvælertagsmændene rangerer stadig, som nogle af de mest uhyggelige spilmonstre i drengenes erindring (Måske kun overgået af Creeperne i Minecraft).

Spillet indeholder så mange højdepunkter; dem der står klarest er mødet med Epona, de frodige feer og da vi mødte Zelda første gang, og selvfølgeligt da vi gennemførte spillet og så alle indbyggerne feste til lyden af “skovsangen”. Jeg tror at begge drengene var lidt forelskede i Zelda. Vi spillede spillet som en slags interaktiv godnat historie. Vi må ha spillet meget – for den dag i dag kan Hanne sige: Hey Listen! på samme måde som Navi, når drengene (og os lidt mig) skal høre efter.

Magnus gir tønde slag - og jo han er venstre håndet.

Da vi kom til fastelavn 2004 – skulle David og Magnus selvfølgeligt klædes ud som Link, så Hanne og jeg gik igang med symaskinen – et par grønne filthatte, lange hvide uld underdrenge, grønne tunikaer, og behørige mester sværd/skjolde fra hhv. Ocarina of Time og Wind Waker. De var pave stolte – og stor var skuffelsen, da ingen af deres kammerater vidste hvem Link var – Hvem fanden er Link? var der en der udbrød :-)

Den dag i dag er Zelda spillene stadig i far-søn kategorien – vi har linet Skyward Sword op til juleferien (hvis jeg kan gemme det så længe). Jeg håber, at flere vil spille sammen med deres børn, og lære dem, at der er mange andre spil oplevelser end diverse samlebåndsshootere med krig og død som det centrale element. Vel er der drama i Zelda serierne, men de fortæller også en god historie om drengedrømme og kampen mellem det gode og det onde.

I dag er der masser af muligheder for at spille Ocarina of Time – Virtual Console til Wii, eller Ocarina of Time 3D til Nintendo 3DS. Skal det være gammelskole – så kan jeg anbefale en N64 + cartridge – der kan anskaffes forholdsvist billigt på eBay, hvor en boxed N64 kan erhverves for omkring 50 GBP incl porto til DK. Mens et Legend of Zelda: Ocarina of Time cartridge kan anskaffes for omkring 12-15 GBP. Ofte billigere hvis du byder via auktioner frem for Buy it Now. God fornøjelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *