Nye spil til ZX Spectrum og C64

splattr loading screenTro det eller lad være – der bliver faktisk stadig udviklet nye spil til de gamle hjemme computere. Jeg har netop købt spillet splATTR til ZX Spectrum. Spillet er udgivet af CRONOSOFT der udgiver nye spil til de fleste klassiske computere incl. Amstrad, C64, Vic 20 mm. Når man køber spillet, bliver det leveret på kasettebånd. Det er også muligt, at få spillet i et digitalt format, lige til at putte i sin yndlingsemulator.

ZX Spectrum havde en stor ulempe, da der på 8×8 pixels kun kunne være 2 farver. Det resulterede i en del “Colour Clash”. Programmørene har igennem tiden brugt mange trix for at undgå det. I splATTR har programøren taget konsekvensen og lavet al grafik i 8×8 “Mega pixles”. Spillet er et classisk shoot’em up spil – hver bane har et forskelligt gameplay. Skyd på alt hvad der bevæger sig – overraskende holbart. Spillet kan findes i en demo udgave hos “Bobs stuff“. Bob er en ret habil ZX Spectrum programmør – der er en god håndfuld nye spil på hans site.

splATTR - leveret på bånd naturligvis

splATTR - leveret på bånd naturligvis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *